top of page
Пошук
  • Фото автораЮлія Дибкалюк

Як встановити струнний карниз?


Придбавши карнизи Gardinia, більшість покупців запитують: як повісити (закріпити) конструкцію, як натягнути карнизну струну (трос). Відповідь проста – запросіть помічника, а далі дотримуйтесь наших порад.


- Позначте точки, куди кріпляться кронштейни

- Зробіть отвори за допомогою перфоратора (якщо у вас бетонні стіни) або дриля

- Добре закріпіть кронштейни дюбелями

- Протягніть трос спочатку в отвір першого, а потім другого і третього кронштейна, пропустивши через паз. Те саме зробіть, якщо потрібно зробити дві та більше струни (для навішування гардин і щільних штор)

- Натягніть до необхідного стану троси та закріпіть їх за допомогою болта в кронштейні

- Закріпіть трос заглушками, що є в комплекті, а надлишки обріжте кусачками або підверніть з боків

- Далі можна приступати до навішування гачків або затискачів для штор.

- Підвісьте штори


Щоб сховати карниз, можна створити нішу, закріпивши її на заставну. При підготовці ніші враховуйте довжину, ширину, висоту та глибину, на якій вона розташовуватиметься, але краще в цьому випадку довіритися професіоналам. У ніші карниз можна прикрашати дерев'яною планкою, багетом або спеціальною стрічкою з різними орнаментами. Цей спосіб підкреслить красу завіс.


Важливо пам'ятати:


Якщо довжина вашого карниза більше 3-х метрів, то без додаткового (третього посередині) тримача не обійтись, інакше струну неможливо буде натягнути до бажаного стану, і при навішуванні штор вона все одно провисне.


Необхідно розрахувати місце кріплення карниза щодо краю підвіконня або опалювальної батареї: завіси не повинні їх торкатися, особливо якщо використовуються різні елементи декору.



22 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page